Inklusionspenge til Bornholm (TV2)

Der er blevet tildelt Bornholm puljepenge til inklusion

Frikøb af specialpædagogiske ressourcer som lærere, pædagoger og andre ressourcepersoner i specialklasser og specialskoler. Sådan kan pengene fra inklusionspuljen bruges. En pulje på 25 millioner kroner årligt i 2015-2017.

Undervisningsministeriet har netop uddelt pengene og offentliggjort listen med de 13 kommuner, som modtager støtte. Udover Bornholm er det følgende kommuner, som modtager støtte: Kalundborg, Brøndby, Norddjurs, Haderslev, Slagelse, København, Høje-Taastrup, Hedensted, Varde, Horsens, Vordingborg og Greve.

- De medarbejdere, der er vant til at arbejde med elever med særlige behov på specialskoler eller i specialklasser, har en viden, som vi skal trække mere på. Med uddelingen af puljen sørger vi for, at de kommuner, som oplever de største udfordringer, kan bringe den viden spil i den almindelige undervisning. Blandt andet vil den direkte sparring i undervisningssituationen gøre en stor forskel for de lærere og pædagoger, der står med inklusionsopgaven i klasserne til daglig, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Se TV-indslaget her.

Målgruppe